Eken används redan till boende – Hermansson hotas av vite

NYHETER / Permalink / 1

Miljö- och byggnämnden har sagt nej till att använda fastigheten Eken till boende. Men det görs redan. Nu hotas fastighetsägaren Anders Hermansson av vite.

Anders Hermanssons företag Guldbjörnen AB tog över fastigheten i mitten av maj och har hyrt ut vissa lägenheter till privatpersoner. Det strider mot detaljplanen – och nämnden har också nekat Hermanssons begäran om tillfälligt bygglov för att kunna använda fastigheten som boende istället för vårdverksamhet.

Vimmerby Tidning var först om att rapportera om ärendet och i början av juni gjorde miljö- och byggförvaltningen en inspektion i fastigheten.

– Det fanns färska sopor och laptops så det är helt klart några som bor där, säger stadsarkitekten Sara Dolk.

Anders Hermansson har nu till den 3 juli på sig att förklara det olovliga användandet av fastigheten.

– Alla måste få chans att förklara sig och vi avvaktar tills vi får hans svar. Jag skulle tro att ärendet kommer upp i nämnden i augusti och då kan Hermansson åläggas ett vitesbelopp, säger Sara Dolk.

 Vimmerbybloggen har sökt Anders Hermansson. 

Jakob Karlsson

#1 - - Mats:

http://www.vimmerbytidning.se/article/articleview/65816/1/68/

Det finns visst två sidor av denna historia. Men detta lär du inte skriva om, eller?

Svar: Det kommer jag definitivt att göra. Men i det här fallet avvaktar jag nämndens beslut, som kommer på onsdag. Jag har bloggpaus fram tills måndag, bortsett från några undantag. Här har Jimmy fått fram bra information, så det är bara att gratulera till en fin nyhet.
Jakob Karlsson

Till top