Dackarna i mardrömslik semifinal

NYHETER / Permalink / 0

Dackarna chockslog Elit Vetlanda på bortaplan i den sista omgången av speedwayens Elitserie. Det hjälpte inte för att slippa den överlägsna serievinnaren i SM-semifinalen. Vetlandas val föll nämligen på just Dackarna. Den första semifinalen körs i Målilla kommande tisdag.

Målillagänget blev det första laget att besegra Elit Vetlanda på bortaplan den här säsongen. Matchen slutade 47-43, trots att Dackarna saknade superstjärnan Nicki Pedersen. Joonas Kylmäkorpi och Jason Doyle avgjorde matchen genom att ta en dubbelseger i det sista heatet.

– Även om matchen inte betydde något för tabellen så var det starkt av oss att vinna i Vetlanda. Det känns som att vi är på väg uppåt, tycker Dackarnas lagledare Mikael Karlsson.

”Har möjligheter”

Men trots den oväntade segern föll alltså Vetlandas val på Dackarna i den stundande semifinalserien. I den andra semin ställs Indianerna mot Piraterna.

– Det vore skönt att klippa till i hemmamatchen och få med oss ett försprång. Jag tycker att vi har möjligheter att besegra Vetlanda.

Pedersen osäker

Nicki Pedersen saknades alltså mot Vetlanda och Mikael Karlsson ger ett svävande svar på om stjärnan är redo för start i den första semifinalen i Målilla på tisdag.

– Jag vill inte spekulera i den frågan just nu, säger Mikael Karlsson.

Ett uttalande som lär få en och annan dackesupporter att känna oro inför det prestigeladdade mötet mot rivalen Elit Vetlanda

Linus Johansson

Till top