Två allvarligt skadade i trafikolyckan

NYHETER / Permalink / 0

Totalt var fyra personer inblandade i den kraftiga trafikolyckan norr om Vimmerby idag. Två av dem fick allvarliga skador – men alla var vid medvetande när Räddningstjänsten lämnade olycksplatsen.

Runt halv fyra idag inträffade en frontalkrock norr om Vimmerby. Fyra personer var inblandade i krocken. Två av dem fördes till Västerviks sjukhus med lindriga skador – och två till Linköpings lasarett med allvarliga skador.

Samtliga var vid medvetande när Räddningstjänsten lämnade platsen.

– Jag hade samtal med alla så så pass vid medvetande var de när de åkte iväg med ambulanserna, säger Roger Linder, jourhavande befäl på Räddningstjänsten.

Vad som orsakade krocken är ännu oklart.  

– Det var en rejäl smäll, men jag kan inte uttala mig om händelsen för det fanns inga vittnen. Den första bilen som kom fram hade inte sett något.

Buksmärtor och benfraktur

Den ena bilen åkte iväg ett 30-tal meter efter krocken, medan den andra hamnade 20 meter in i skogen.

– Det var personerna i bilen som blev stående på vägbanan som fick allvarliga skador. De klagade på buksmärtor och den ena drabbades av en benfraktur. De kördes till Linköping. De andra två klagade på ont i nacken och hade ytliga sår. De kördes till Västervik. 

Linder beskriver de fyra personerna som äldre och ingen av de skadade är hemmahörande i Vimmerby kommun. Båda färdriktningarna vid olycksplatsen var avstängda i cirka 90 minuter

Både mannen och kvinnans tillstånd bedöms som stabilt. Kvinnan vårdas på intensivvårdsavdelningen på Linköpings lasarett och mannen ska vara kvar över natten för observation. Vilka skador som de två personerna fått vill inte Linköpings lasarett gå in på.

Ytterligare en krock ikväll

Ytterligare en trafikolycka inträffade vid 18-tiden. Den här gången på riksväg 40 i höjd med Hörestadshult. En person, körande från Vimmerby, skulle svänga in vid Hörestadshult – men krockade med en bil som kom från Västervikshållet. Totalt var tre personer inblandade i krocken, och två av dem fördes till Västeviks sjukhus.

– De klagade på smärta i axeln, men kunde så upp och prata, så det var lindriga skador.

I Vimmerby kommun har det nu inträffat tre större olyckor på ett drygt dygn.

– Det har inte känts som att det varit så många olyckor i år, men nu har det varit tre på ett dygn. Generellt är det fler trafikolyckor på sommaren. Det är fler bilar och fler som inte känner till området, säger Roger Linder.

Jakob Karlsson

Fotnot: Texten har uppdaterats.

Till top