Vimmerby krossade Storebro – men ”JC” gjorde det snyggaste målet

NYHETER / Permalink / 0

Vimmerby IF hade inga problem med Storebro IF i åttondelsfinalen i Hyundai Cup. Total dominans, seger med 8-1 och flera fina mål – men det snyggaste målet gjorde Storebros Johan ”JC” Carlsson.

Det betydde förstås ingenting – men Johan ”JC” Carlssons mål i den 85:e minuten var mer än ett tröstmål. Det var ett drömmål.  Från cirka 30 meter avfyrade ”JC” sin beryktade bössa och fick se bollen segla in bakom Ahmed Allo i Vimmerbys mål.

– Det blev en rolig avslutning i alla fall… Jag kände att jag fick en bra träff och visste att den skulle gå in i mål. Klart att det var roligt att sätta ett sånt mål. Ahmed har inte varit med så länge i VIF så han var nog inte beredd på mitt skott, sa ”JC” efter matchen.

4-0 efter 30 minuter

Men bortsett från den stora publikssiffran (cirka 400) och den soldränkta Bruksvallen var drömmålet i matchens slutskede Storebros enda glädjeämne i den här matchen. I övrigt hade Vimmerby IF närmast total lekstuga. Division två-laget gick in med full inställning och koncentration – resten blev en transportsträcka mot serieledaren i division fem.

Redan efter 30 minuter hade VIF fixat kvartsfinalbiljetten. Då var ställningen 4-0. Till vardags är Daniel ”Bränna” Gustafsson slitvarg på mittfältet – men igår uppträdde han som renodlad målskytt. ”Bränna” gjorde fyra mål totalt, tre i första halvlek och 2-0-målet var en riktig delikatess.

Gustafsson drog i väg i djupet, sög ned Ola Lindbloms fina djupledsboll – och snärtade sedan direkt in 2-0 i första krysset. Hög klass.

– Det målet är jag mest nöjd med. Jag kom bra till bollen, men trodde att jag skulle missa först. Det var skönt att den gick in, sa ”Bränna” som var nöjd med sitt lags uppträdande:

– Vi gick ut med en bra inställning och det är viktigt i de här matcherna. Sedan fick vi några tidiga mål också och då blir det jobbigt för motståndarna.

Vad är det som skiljer mellan lagen?

– Tempot, tycker jag. Och den individuella skickligheten. Men det var ganska tuffa närkamper och en rolig match att spela.

”Ska vara den här skillnaden”

Efter 6-0 i paus drog Vimmerby av på takten i andra halvlek, där Storebro uppträdde aggressivare i defensiven. Jimmi Wickström hade några chanser för hemmalaget och Simon Alexandersson kostade på sig att missa en straff för VIF.

Alexandersson gick dock inte lottlös från matchen med tanke på sina två mål i första halvlek. Övriga VIF-mål gjorde Rickard Thuresson och Oskar Eriksson.

Johan ”JC” Carlsson var nöjd med sitt andra lag:

– Jag tycker att det ska vara den här skillnaden. I första hade vi det tungt. Vi låg för långt ifrån och hade svårt med deras längre bollar. I andra försökte vi pressa mer och det är det vi är bra på.  Jag tycker att vi hade för stor respekt i första, då blir det lätt för Vimmerby att göra mål.

Hur kändes det att möta sitt eget lag?

– Klart att det var speciellt. Jag vill vara förbannad när jag spelar, men det var svårt att nå dit idag. Särskilt när vi ligger under med så mycket…

I kvartsfinalen ställs Vimmerby IF mot division ett-laget Oskarshamns AIK.

Jakob Karlsson

Fotnot: Bilder från matchen publiceras under kvällen

Till top