Centerpartiet vill fortsätta samtalet med Gullringshus

NYHETER / Permalink / 0
Majoriteten tackade för andra gången nej till att ta emot Gullringshus gamla kontor som en gåva. 
Men oppositionen tycker precis tvärtom.
– Vi vill hitta verksamhet i lokalen. Det vore olyckligt om det rivs, säger oppositionsrådet Ingela Nilsson Nachtweij (C). 
 
Två gånger har Gullringshus AB och dess ägare Bengt Ansgarius Svensson kostnadsfritt skänkt kontorsfastigheten i Gullringen till Vimmerby kommun. 
Men båda gångerna har kommunen avböjt att ta emot den. Majoriteten ser en för stor risk i att äga den utan att ha klart med någon hyresgäst, som kan flytta in i den tomma lokalen.
– Som jag förstår det har i princip inte någonting gjorts i sommar med kommunstyrelsen i den här frågan. I slutet av juni skulle det tas fram en ekonomisk riskanalys, men vi fick ett bristfälligt underlag, säger Ingela Nilsson Nachtweij (C). 
 
"Olyckligt om det rivs" 
Både Centerpartiet och Vänsterpartiet sa ja till att ta över fastigheten i tisdags. 
– Vi vill att samtalet ska fortsätta och vi vill hitta verksamhet i lokalen. Det vore olyckligt om det rivs. 
Vad händer nu, tror du?
– Jag vet inte, men uppfattningen är att Micael Glennfalk lämnar över till Tomas Peterson om det blir fortsatta diskussioner. 
 
"Mer intressant i centralorten" 
Nilsson Nachtweij tror att majoritetens oro handlar om att fastigheten inte ligger i centralorten. 
– Jag tror att det finns många andra affärer där man inte alls haft ett hyresavtal klart när man tagit över, men det är mer intressant att ha det i tätorten än i Gullringen. Men vi behöver arbeta med hela kommunen och Gullringens samhälle är växande. 
 
Simon Henriksson
Till top