INN: "Bra för demokratins skull att de ändrat sig"

NYHETER / Permalink / 0
Den 31 januari blir det folkomröstning om skolorna i Vimmerby kommun. Oppositionsrådet Ingela Nilsson Nachtweij (C) är glad för att den lila majoriteten röstade ja.
– För demokratins skull är det bra att de har ändrat sig, säger Nilsson Nachtweij (C). 
 
Det blev aldrig någon diskussion i kommunstyrelsen i tisdags. Alla nio ledamöter röstade ja till att folkomrösta om de nedläggningshotade skolorna i Gullringen och Djursdala och förskolan i Pelarne. 
– Det är jättebra, framför allt för demokratins skull, att majoriteten har ändrat sig och tänker genomföra en folkomröstning, säger oppositionsrådet Ingela Nilsson Nachtweij (C) till Dagens Vimmerby. 
Micael Glennfalk anser att "det är som att kasta pengar i sjön". Hur ser du på det?
– Från majoritetshåll har man tidigare sagt att man ska lyssna på folket, åtminstone har jag hört det från majoritetshåll. Det får man ha förtroende för. 
 
Den 31 januari kommer folkomröstningen att hållas. Innan har oppositionen velat ha omröstningen så tidigt som möjligt – men köpte majoritetens förslag utan att protestera. 
– Så blev det när vi inte fick till något extra fullmäktige. Därför yrkade vi inget annat. 
Hur ska frågan formuleras?
– Den ska formuleras som det står i folkinitiativet, men med tillägget "under den här mandatperioden". Vi vet inte idag hur saker och ting utvecklas i framtiden. Vi kan inte hålla kvar skolorna om de inte håller kvalitet, men de här fyra skolorna kan hålla kvaliteteten och gör det redan. 
Simon Henriksson
 
 
Till top