Ordföranden avslog sin egen motion

NYHETER / Permalink / 1
Barn- och utbildningsnämndens ordförande Camilla Stridh (till höger) avslog sin egen motion på sammanträdet i dag. Foto: Simon Henriksson
 
För lite mer än ett år sedan skrev Camilla Stridh (S) en motion om att återinföra prao på högstadiet. I dag avslog barn- och utbildningsnämndens ordförande sin egen motion. 
– Vi har valt att gå en annan väg, förklarar Stridh. 
 
I juni 2014 skrev den socialdemokratiska duon Camilla Stridh och Kenneth Björklund en motion om att återinföra praktisk arbetslivsorientering på högstadiet i kommunen. På barn- och utbildningsnämndens sammanträde i dag var Stridh med och avslog sin egen motion. 
– Vi har valt att gå en annan väg. Vi har satsat väldigt mycket på entreprenöriellt lärande och det har tagit en stor del. När vi skrev motionen fanns inte det på samma sätt, säger Camilla Stridh. 
 
Skolan jobbar med frågan på ett nytt sätt – vilket gör den prao-verksamhet som funnits ända sedan 1960-talet i det närmaste förlegad. I stället ligger fokus på den femte delen i skolutvecklingsplanen för 2015-2018.
– Det jobbas mer med lärande och arbetsliv än det som prao innebär. Prao kopplar inte lärande på samma sätt och entreprenöriellt lärande ser vi som en bättre lösning. 
 
Simon Henriksson
#1 - - Anonym:

Det är som vanligt vad det gäller sossarna. De säger en sak före valet och gör tvärt om efter... Eller har de fastnat i knät på moderaterna igen?

Till top