"Sälja skog är en väldigt dålig idé"

NYHETER / Permalink / 0
En femtedel av den skog Vimmerby kommun förfogar över ska säljas. Helt galet, tycker oppositionsrådet Ingela Nilsson Nachtweij (C). 
– Att sälja skog är en riktigt dålig idé, säger hon. 
 
En oenig kommunstyrelse beslöt i tisdags att lägga ut 300 hektar skog till försäljning. Förhoppningen är att det ska inbringa minst 25 miljoner kronor – men oppositionsrådet Ingela Nilsson Nachtweij, som tillsammans med vänsterpartisten Lars Johansson, reserverade sig mot beslutet är skarpt kritisk. 
– Centerpartiet och Vänsterpartiet anser att det är olämpligt att sälja kommunala skogar, då avkastningen från skogen i nuläget överstiger låneräntan. Skogsfastigheter genererar avkastning och är därför en värdefull tillgång för kommunen. Ska man sälja skog måste man också definiera vad intäkterna ska gå till på ett bra sätt, säger Nilsson Nachtweij (C). 
 
"Dålig idé" 
Centerledaren tycker också att 300 hektar, en dryg femtedel av hela skogsinnehavet, är på tok för mycket att göra sig av med.
– Det är en väldigt stor del och att sälja skog är en dålig idé över huvud taget. Det kan bli riktigt skarpt läge för kommunen och då hade vi behövt det här. 
 
Simon Henriksson
Till top