Wärnehall: ”Ingenting talar för oss”

NYHETER / Permalink / 0

En seger på 16 försök. Gullringens GoIF har inte direkt oddsen på sin sida när seriefyran Nässjö FF kommer till Gullemon på fredagskvällen. Men en sak är säker. Laget måste börja vinna omedelbart.

– Som det känns nu är det väl ingenting som talar för oss, säger tränaren Patrik Wärnehall.

Gullringens säsong har inte bara varit jobbig. Så här långt kan den snarare beskrivas som en mardröm. Fem poäng på 16 matcher gör att laget är solklar jumbo i division tre. Sommarförvärven Daniel de Gois, James Weber och Mateusz Gromysz har, så här långt, inte kunnat vända den dystra trenden.

”Inget att förlora”

Fredagskvällens hemmamatch mot Nässjö är en i raden av måstematcher för Gullringen. 18 poäng återstår att spela om och sju poäng skiljer upp till kvalplatsen.
– Vi och Nässjö är lite i samma sits. De är sju poäng från den positiva kvalplatsen och vi är lika många poäng från att få chansen att kvala oss kvar. Nässjö kommer inte ge upp innan det är kört och det tänker inte vi heller göra. Vi ska se till att knipa den där kvalplatsen, säger Patrik Wärnehall.
Hur ser du på tabelläget?
– Jag ser det som så att vi har inget mer att förlora. Vi kan inte hamna längre ner nu. En viktig bit i det här läget är att vi måste våga misslyckas. Det gör inget om vi slår ett felpass, det gör Zlatan ibland också.
Vad talar för er i kampen om kvalplatsen?
– Som det känns nu; ingenting. Det ska väl i så fall vara att vi inte har något att förlora. Sen har vi haft flyt och fått med oss resultaten på sistone. Jag tror att det kan räcka med 17 poäng för att få kvala.

Samuelsson avstängd

Trots det utsatta tabelläget verkar de gulsvarta lirarna ändå hålla humöret uppe.
– Det har varit bra stämning på träningarna i veckan. Jag kan säga så mycket som att det var ett tag sedan jag såg den energin.
Hur ser du på matchen mot Nässjö?
– Ingen tror att vi ska vinna. På det sättet tycker jag att det är lite skrälläge.
Gullringen kommer till spel utan Rasmus Samuelsson, som är avstängd. 

Linus Johansson

Till top