Föräldern: “Astrid Lindgren hade gillat vår dotter”

NYHETER / Permalink / 5

ALV bad en medarbetare att färga om håret – eller avsluta sin anställning. Medarbetarens pappa är stolt för att dottern inte gick med på sagoparkens krav. – Astrid Lindgren hade tyckt att hon var en bra och rolig tjej, säger han.

I morse skrev Dagens Vimmerby om den medarbetare som i veckan avslutade sin anställning på Astrid Lindgrens Värld sedan hon ombetts att färga om sitt hår. ALV tyckte att det blonda håret var blått – vilket inte tillåts enligt sagoparkens policy.

– Det är blont, så mycket mer om det finns inte att säga, säger flickans pappa som vill vara anonym.

Dagens Vimmerby har varit i kontakt med medarbetaren, men hon vill inte ställa upp på någon intervju. Däremot ger pappan några korta kommentarer om händelsen:

– Jag är väldigt glad och stolt för att hon tog det här beslutet. Hon vet ju inte hur det blir med lönen och så nu. Jag tror att Astrid Lindgren hade tyckt att hon var en rolig och bra tjej.

Pappan hoppas att händelsen kan få Astrid Lindgrens Värld att ändra sin policy för medarbetarnas hårfärg.

– Kan den här händelsen leda till en förändring vore det bra. Astrid Lindgrens Värld är ett mångkulturellt företag och då känns det här helt fel. 

Simon Henriksson

Jakob Karlsson

#1 - - Anonym:

Jag tänkte söka till ALV nästa år och tänkte bara fråga om någon vet ifall gröna ögon, något brunare färg på håret än vad som är vanligt och lite sned näsa är okej? Ska jag boka operation för att vara säker att få komma på intervju?

#2 - - Anonym:

Det är nog inte nödvändigt. Däremot måste du lyda din arbetsgivare efter att ha ingått avtal. Passar det inte får/kan man ju avsluta sin anställning. Själv göra själv ha!!

#3 - - Fakta:

Hårfärgen har ej färgats om sedan anställningen började, det finns inget som tyder på brott mot alv policy om neutral hårfärg. Alltså inget avtal som den anställde skall drabbas av krav som att färga sitt hår neutralt eller avsluta sin anställning som resurs. Någon/några har uppfattat hårfärgen som blå efter en hårinpackning.

#4 - - Anonym:

Detta måste ha gått lite olyckligt till. Som f.d. anställd känner jag till lite regler. Det står i avtalet man skriver på att man inte får ändra hårfärg till något som inte är naturlig nyans. Dvs inte grönt, cerice, blått etc. Speciellt inte när man är i en temapark med "gamla småland" som huvudingrediens och särskillt inte om man syns bland gästerna under sitt jobbpass. Man borde ha placerats om (tex till köket) under den period det tar att ordna till håret igen alt. ha hårnät. Jag tror bara att detta blev en olycklig och förhastad utväg på något som egentligen inte hade så stor betydelse från gästens synvinkel. Och till kommentar nr 1, alla är välkomna till ALV, oavsett hur din kropp ser ut. Däremot passar tex. inte rosa hår och piercingar in på en servitris med 50-tals tema.

#5 - - Anonym:

Storm i ett vattenglas. Det är väl inget stort att en människa inte fåe välja vilken hårfärg hen har när hen arbetar i en park med tidsenliga miljöer. I-landsproblem!

Till top