SD-politikern: ”Sverige är snart ett U-land”

NYHETER / Permalink / 2

Hon är Sverigedemokraternas ersättare i kommunfullmäktige och stod på femte plats på SD:s valsedel i kommunvalet. På Facebook gillar Anneli Jakobsson ett inlägg där det står att det pågår en etnisk rensning av "hederligt Svenskt folk". I kommentatorsfältet skriver Jakobsson ”bra skrivet”.

Inlägget publicerades för en dryg vecka sedan och skrevs av en nybliven ledamot i Sverigedemokraternas lokala partistyrelse i Hultsfred-Vimmerby. Inlägget inleds med att regeringen bör ställas inför rätta för landsförräderi och folkmord. Anledningen: den svenska fanan monteras ned.

Vidare står det att ”vi måste ALLA nu ta ett rejält krafttag och kamma till oss, annars är vi snart slavar i vårt EGET SVERIGE” och att ”det vi nu upplever kamrater är en ETNISK DISKRIMINERING OCH RENSNING av hederligt Svenskt folk”.

Anneli Jakobsson, SD-politiker i Vimmerby, tyckte att det var ”bra skrivet”. I kommentatorsfältet skriver hon också att Sverige kommer vara ett ett U-land om inte regeringen faller före nästa val.

 

”Inga kommentarer”

När bloggen når Anneli Jakobsson vill hon inte svara på några frågor.

Du skriver att Sverige snart är ett U-land. Vad menar du med det?

– Jag har inga kommentarer till det.

Du gillar ett inlägg där det står att det pågår en etnisk rensning av svenskar. Kan du utveckla det?

– Jag har inga kommentarer.

Är det här dina egna eller SD:s uppfattningar?

– Jag har inga kommentarer.

Du vill inte kommentera något alls?

– Nej.

 

Barkstam svarar inte

Ordföranden i SD:s lokala partistyrelse, Bengt Barkstam, svarar inte när Vimmerbybloggen söker honom under tisdagseftermiddagen. Det gör däremot Mattias Bäckström Johansson, distriktsordförande i Kalmar län.

– Jag har inte läst inlägget och vill inte recensera medlemmar. Men av vad du berättar för mig låter det högst olämpligt. Det låter som en dramatisering som inte korrelerar med verkligheten och jag tror inte att det här debattklimatet leder framåt, säger han.

Vad tror du att Anneli Jakobsson menar med att Sverige är ett U-land för 2018 om inte regeringen avgår?

– Vi diskuterar att överge överskottsmålet och vi har en statsskuld som skenar. Utvecklingen är osund, men det är långt till att vi är ett U-land.

Kommer du att följa upp det här?

– Vi har en intern process och kommer det in en skrivelse till medlemsutskottet så tittar vi på det.

 

Tredje gången

Det här är tredje gången på ett drygt halvår som politiker i SD:s Hultsfred-Vimmerby-sektion hamnar i blåsväder. I en valdebatt kallade Vimmerbypolitikern Sandor Högye människor från Mellanöstern för kannibaler och huvudjägare. Och i vintras kallade Hultsfredpolitikern Lars Ottosson asylsökande för ”jävla svartingar”.

– Det finns ett debattklimat i det norra länet som är väldigt polariserat med hätska utfall från alla partier. Det har varit några olyckliga utfall från våra medlemmar. Vi har växt väldigt snabbt och det kan hända att det kommer in människor i partiet som inte delar vår värdegrund.

Vad gör ni rent konkret för att få bukt på det här problemet?

– Vi för en kontinuerlig diskussion om värdegrund och partiets åsikter i våra gruppledarmöten. Man blir inte begeistrad av att vi har medlemmar som har missuppfattat vår värdegrund och inte ser att alla människor har ett grundläggande värde, säger Mattias Bäckström Johansson. 

Jakob Karlsson

Läs hela inlägget som Anneli Jakobsson gillade nedan: 

Fotnot: Anledningen till att jag inte publicerar namnet på den styrelseledamot i SD:s lokalavdelning som skrev inlägget är att personen inte har några uppdrag i kommunen.

 

#1 - - Anonym:

Lycka till Jakob!
Thorbjörn Svahn - Hultsfred

#2 - - otto:

gissa en gång vem som skrivit det inlägget.. vilket jupp!

Till top